Normativa Vigent

La Llei 18/2007 de 28 de desembre, del Dret de l'Habitatge, configura el marc normatiu pel qual s'ha de regir aquesta matèria i, especialment, el foment de la conservació i rehabilitació dels habitatges i el control periòdic de l'estat dels edificis d'habitatges com una mesura imprescindible per impedir la degradació del parc immobiliari.
La Inspecció Tècnica d'Edificis d'Habitatges es regula, a Catalunya, pel Decret 187/2010 de 23 de novembre.
Aquest Decret s'estructura en tres capítols, el primer dels quals conté la definició dels objectius de la norma i el seu àmbit d'aplicació, i estableix els supòsits d'obligatorietat determinats per la inclusió dels edificis en el programa d'inspeccions de la Generalitat o en els de les ordenances locals o quan llurs propietaris sol·licitin ajuts públics per la Rehabilitació.
El capítol segon estableix la definició , el contingut i el procediment de tramitació de l'informe tècnic resultant de la inspecció de l'edifici d'habitatges.
El capítol tercer regula la definició, el contingut i el procediment del certificat d'aptitud dels edificis d'habitatges, que és una resolució administrativa emesa segons el contingut de l'informe de la inspecció tècnica i de la qualificació sobre l'estat general de l'edifici que s'hi faci.